Witam,
Mam mały problem z Mengment Studio w
SQL EXPRESS 2008 r2, podczas próby uruchomienia pojawia mi się błąd, sprawdzałem w googlach gdzieś znalazłem podobny temat i rozwiązaniem było instalacja Microsoft Visual
C++ niestety nie w moim przypadku.
Kolejnym problem utrudniającym weryfikacje i naprawę tego bledu jest to że
SQL jest zainstalowany na laptopie handlowca i mam ograniczony dostęp przez LogMeIn.
Czy problem może być to ze 06.17.2011 użytkownik musiał zainstalować poprawkę do
SQL, przez co w programach i funkcjach widnieje wersja 10.50.1617.0 ?
Proszę o pomoc w tym temacie.
Bład przy uruchamianiu.
C:\Program Files\Microsoft
SQL Server\100\Tools\Binn\VSShell\Common7\IDE\Ssms.exe
NIe można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna.
Więcej szczegółów mozna znalesc w dzienniku zdarzen aplikacji lub przy użyciu narzedzia wiersza poleceń sxtrace.exe.
Log z dziennika zdarzeń:
Nazwa dziennika:Application Źródło: SideBySide Data: 2011-07-05 10:38:26 Identyfikator zdarzenia:59 Kategoria zadania:Brak Poziom: Błędy Słowa kluczowe:Klasyczny Użytkownik: Nie dotyczy Komputer: NB-07 Opis: Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla "C:\Program Files\Microsoft
SQL Server\100\Tools\Binn\VSShell\Common7\IDE\Ssms.exe". Błąd w pliku manifestu lub w pliku zasad "C:\Program Files\Microsoft
SQL Server\100\Tools\Binn\VSShell\Common7\IDE\Ssms.exe.Config" w wierszu 0. Nieprawidłowa składnia
XML. Kod
XML zdarzenia: