Tagi na forum.

Windows 14206 SQL Server 2132
sieci 6796 Windows XP 1922
SQL 6578 Outlook 1838
SBS 3868 Uprawnienia 1777
Windows 2003 2781 IIS 1636
Windows Server 2588 Office 1516
DNS 2315 Skrypt 1499

pokaż wszystkie tagi na forum

Rozwój WSS.pl - uwierzytelnianie

ziembor 2008-05-14 09:23:54
0

Witam,

skoro itcore w wersji publicznego portalu utonął mam postulat do wss.pl.
Byłoby świetnie gdyby dało się dorobić uwierzytelnianie za pomocą albo passporta (to generalnie nic wielkiego, jak widać w herowshapppenhere.iis7.pl da się) lub CardSpace czy OpenID (tak, jest to wypączkowanie w nowy wątek inicjatywy z http://wss.pl/frmThread.aspx?tid=50800#296162).

CodeBoy  2008-05-14 09:46:37 #1
0

Bylo by super :)
--
Zdzisław Landowski

Nie ma rzeczy niemożliwych, ale na cuda trzeba dłużej poczekać.

Zdzisław Landowski

Nie ma rzeczy niemożliwych, ale na cuda trzeba dłużej poczekać.

C3PO  2008-05-14 09:55:25 #1.1
0

Tak, to jedna z tych rzeczy, które są najbardziej potrzebne. Do tego dołożyłbym długofalowo dążenie do wyróżniania postów pomocnych (tak, wiem, że jest przycisk "Pomógł mi", ale czy przez kliknięcie posty są jakoś wyróżnione?) przez autorów wątków i być może oceniania wątków (obie funkcjonalności są na CodeGuru.pl). --
Pozdrawiam
Paweł Potasiński

[ PLSSUG ] | [ moja strona ] | [ mój blog ]

Pozdrawiam,
Paweł Potasiński
Partner Technology Advisor | Microsoft Polska 
Blog SQLGeekPLSSUG

noise  2008-05-14 10:51:29 #1.1.1
0

Pawel takich funkcjonalnosci jest spora liczba. Mysle ze odnosnie pomogl mi powinno zostac polaczone z wysylaniem maila o zmianie watku ("subskrypcja" watku)gdzie wyróżnia sie tą informacje. Nie wiem jak wyglada ocenianie watkow na CG ale wg mnie wyroznienie posta ktory pomogl byloby wystarczajace - tak jak ma to miejsce na technetowych forach. --
Robert Stuczynski (Noise) - MVP
Blog - http://noiserobert.spaces.live.com http://www.8080.pl

Robert Stuczynski (Noise) - Microsoft MVP

wenel  2008-05-14 09:53:58 #2
0

Jestem jak najbardziej za taką inicjatywą.
W końcu wss to portal dla profesjonalistów, a bezpieczeństwo logowania mamy z czasów zamierzchłych :o
Połączenie identyfikatorów z passport.net (liveID) byłoby idealne, ale raczej mało realne w bliskiej przyszłości. Na początek SSL wystarczy :)

masakra  2008-05-14 10:18:58 #3
0

Ja powiem tak. Nowe funkcjonalnosci na pewno bedziemy chcieli implementowac.

Ja juz od jakiegos czasu zbieram takowe pomysly, ktore czasem padaja w roznych watkach na forum (mam juz calkiem pokazna liste).

I jak przyjdzie odpowiedni czas to usiadziemy z taka lista funkcjonalnosci z Redakcja, Opiekunami i Moderatorami i przedyskutujemy co jest najwazniejsze i co robic w pierwszej kolejnosci. Na pewno tez przed taka dyskusja bede chcial opublikowac liste i zebrac ewentualne uwagi szerszego grona.

Pewnie w odpowiednim czasie pojawi sie tez watek pt. "Wasza wish-lista funkcjonalnosci na WSS.pl". Ale to jeszcze chwila. --
Pozdrawiam,
Mariusz Kędziora
IT Pro Evangelist | Microsoft Polska
ewangelista.IT (Technet Blog) | Profil LinkedIn

Pozdrawiam,
Mariusz Kędziora
Blog ewangelista.IT | LinkedIn | Mój Blip 

Matuzalem  2008-05-14 10:40:07 #3.1
0

Nie bierz, Mariusz, tego do siebie ( niesmiało proszę ), ale gdy widzę teksty w stylu "mam to na swojej liście" czy w innym "to do", to - nauczony smutnymi doświadczeniami tu i ówdzie zdobytymi - robię się tak sceptyczny jak... apostoł Tomasz. Ceterum censeo, Carthaginem delendam esse.

Ceterum censeo, Carthaginem delendam esse.
masakra  2008-05-14 11:21:53 #3.1.1
0

Nie biore tego do siebie. Ja naprawde zdaje sobie sprawe, ze w pewnych miejsach dalismy po prostu ciala i tyle.

Mam tylko nadzieje, ze dzieki temu, ze nad WSS bede mial bezposredni nadzor (w przeciwienstwie do tego co bylo w ITC) to uda sie pewne rzeczy sukcesywnie zmieniac. --
Pozdrawiam,
Mariusz Kędziora
ewangelista.IT (Technet Blog) | Profil LinkedIn

Pozdrawiam,
Mariusz Kędziora
Blog ewangelista.IT | LinkedIn | Mój Blip 

Udziel odpowiedzi

Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.

Idź na górę strony