Hej wszystkim,
Zaszła potrzeba by jeden użytkownik modyfkował sobie grupę dystrybucyjną - temat był wcześniej rozwiązany za pomocą grup na outlooku jednak to wymaga zmiany u źródłowej osoby, następnie redystrybuowania grup do userów którym szeruje grupę, następnie user musi se to wgrać ponownie - ogólnie wg niektórych masa roboty, nie radzą sobie z ich updejtem, i na dodatek taka grupa nie jest dostepna poprzez OWA - a może jest jakiś sposób by to uczynić?
Buduje więc taki portalik w php do modyfikacji grup - już prawie skończyłem, no i czas tworzenia i weryfikacji tego czy EX wszystko porawnie przetrawił jest 40 sekund, długo trochę. I nie wiem czy to rozwiązania będzie pasowała - dowiem sie w poniedzialek, stąd też do zacnej braci kolegów pytanie:
Czy jest jakiś software który pozwala aby user sobie modyfikował grupy na Eksczeńdżu? Szukałem, nie znalazlem, user kompletnie zielony więc przydało by się coś intuicyjnego.
Temat ciężki do rozkminy ale może ktoś coś będzie miał - jakiegoś aplikacyjnego egzotyka do takich bzdet :)
Szczere dzięki za każdą pomoc,
Pozdrawiam!
Paweł