Tagi na forum.

Windows 14206 SQL Server 2132
sieci 6796 Windows XP 1922
SQL 6578 Outlook 1838
SBS 3868 Uprawnienia 1777
Windows 2003 2781 IIS 1636
Windows Server 2588 Office 1516
DNS 2315 Skrypt 1499

pokaż wszystkie tagi na forum

Punktacja użytkowników na portalu

marekpow 2011-12-10 19:09:29
0

To, że nie są punktowane wpisy na forum to rozumiem, ale że nie są punktowane "+" przy wpisach to jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe.

PS. Z tagów chciałem wybrać Forum, ale ponieważ go nie ma więc wybrałem F#. Sorry, ale takie otagowywanie wpisów jest bez sensu.

tagi: F#

Marek Powichrowski

[Mój blog]

Jeśli pomogłem, kliknij + przy mojej odpowiedzi

eth_0  2011-12-10 20:58:01 #1
0

To, że nie są punktowane wpisy na forum to rozumiem, ale że nie są punktowane

Ja akurat tego nie bardzo rozumiem. Ale to forum jest "wyjątkowe" pod wieloma względami więc pewnie i tu się chce wyróżniać :)

takie otagowywanie wpisów jest bez sensu.

Popieram!

Do tego edytor wiadomości (wydawałoby się podstawowa rzecz na forum) jest totalnie do bani- nie działa "qoute", przejście do następnej linii już wogóle do....

Edytowano 1 raz. Ostatnio 2011-12-10 21:00:34 przez eth_0.
marekpow  2011-12-10 22:32:13 #1.1
0

Nie miałem na myśli tego forum, na którym piszę obecny wątek ale forum SQL Server, czy jakiekolwiek inne tematyczne na którym udzielają się użytkownicy.

Edytowano 1 raz. Ostatnio 2011-12-10 22:32:28 przez marekpow.

Marek Powichrowski

[Mój blog]

xRidx  2011-12-10 21:34:45 #2
0

Nom edytor totalnie beznadziejny.po wklejeniu w syntax ,i na przykład kolejnym skopiowaniu i wklejeniu jakiejś treści ,cały blok syntax'a po prostu się rozjeżdża,po za tym samo skopiuj wklej jest mocno niedopracowane,wkleja gdzieś tekst "kilometry" od treści.

palermos  2011-12-23 08:08:16 #3
0

To jak to jest z tą punktacją ? Punkty widoczne w profilu (zmigrowane) były odzwierciedleniem liczy postów. W tej chwili widzę że nie są naliczane. Natomiast nagradzanie zostało zamienione w punktację geek club.

Jak to wygląda w praktyce ?

Sebastian, Tychy

ziembor  2011-12-23 09:17:30 #3.1
0

Punkty obecnie "rangowe", przemigrowane zostały ze starego silnika (naliczane były przede wszystkim za posty), a następie dodaje się do nich zsumowane punkty Geek Club (zdobyte, nie odejmując wykorzystania na nagrody) Geek Club. Microsoft stwierdził, że liczba postów jest kompletnie nieadekwatną miarą, więc od niej odchodzi, jedyną realnie wykorzystywaną miarą reputacji jest GeekClub (czy to bezpośrednio czy w formie punktów rangowych, gdzie uwzględniamy jeszcze historię). 

Punkty Geek Club z działalności czysto portalowej obecnie liczone są za: 

• publikacje, 
  • rozwiązania wątków problemowych
  • wypełnianie ankiet po spotkaniach grup. 

Przy czym: 

• czeka na wprowadzenie zmiana związana ze zrobieniem wątków problemowych domyślnymi (co poprawi zapewne ich częstość występowania) 
  • plusy (+) w postach miały służyć docenieniu posta nie przez autora wątku lub moderatora a przez zwykłych użytkowników. Ale by uniknąć sztucznego nabijania punkty GC miały się liczyć od 5 + dla posta. Tyle, że tu coś szwankuje, ale sam + pozostał. Rzecz jest w tej chwili na  etapie lobbowania by to jednak ruszyć. 

marekpow  2011-12-23 20:14:20 #3.1.1
0

Rozumiem.

Ale wydaje mi się, że poprzeczka została zawieszona na tyle wysoko, że obserwuję taki oto efekt, że na poprzednim wss.pl była bardzo duża aktywność a na obecnym jest znikoma. Jeżeli takie było założenie wstępne to nie mam więcej pytań. Mnie to nie zniechęci bo i tak lubię to co robię.

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku dla Redakcji WSS.PL.

Marek Powichrowski

[Mój blog]

palermos  2011-12-23 09:58:09 #4
0

Dzięki z info, jeszcze tylko jedno pytanie.

Aktualne "rangi" zostały zmigrowane. W jaki sposób nowo założony użytkownik może zdobyć rangi poszczególnych szczebli, rozumiem że nie przez "nabijanie" postów co wnioskuję z poprzedniego postu. Jeżeli przez geek club to w chwili obecnej dany użytkownik jest na straconej pozycji.

Sebastian, Tychy

ziembor  2011-12-23 19:00:12 #4.1
0

Trochę tak. Pewnie coś będziemy zmieniać - a przygotowanie pomysłów co i jak  i wstępne przedyskutowane tych zmian jest m.in. rolą ekspertów portalu. 

Udziel odpowiedzi

Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.

Idź na górę strony