Tagi na forum.

Windows 14206 SQL Server 2132
sieci 6796 Windows XP 1922
SQL 6578 Outlook 1838
SBS 3868 Uprawnienia 1777
Windows 2003 2781 IIS 1636
Windows Server 2588 Office 1516
DNS 2315 Skrypt 1499

pokaż wszystkie tagi na forum

nie czytelne forum

Konopka 2011-09-23 10:07:36
0

Witam!!

Z przykrością muszę stwierdzić że po zmianie szaty graficznej forum portalu jest mało czytelne, zbyt dużo informacji jest przedstawianych na liście wątków.

pozdrawiam

tagi: web

------------------
MCP, MCSA +M

Neo

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" -- Albert Einstein --

m.iwanowski  2011-09-23 14:09:27 #1
0

Szczerze to mam zupełnie przeciwne zdanie - szczególnie jeżeli mówi o prezentacji już pojedynczego wątku - tera jest o niebo lepiej :)

Pozdrawiam

Marcin Iwanowski

...::: Jeżeli mój post jest rozwiązaniem Twojego problemu, kliknij "Rozwiązanie" :::...

eth_0  2011-09-27 12:08:02 #2
2

No ja niestety ale muszę przychylić się do pierwszej wypowiedzi. Nowe forum jeszcze nie za dobrze funkcjonuje...

Po pierwsze ikonki które (jak sądzę) mają informować o nowych wypowiedziach w wątku a także o nowych wątkach nie działają - po zalogowaniu wszystkie wątki mam ze standardowymi szarymi ikonkami - nawet jeśli to są nowe wątki od mojej ostatniej wizyty lub w starych wątkach pojawiły się nowe wypowiedzi.

Po drugie (o tym już pisałem w innym wątku) wygląd wątku jest strasznie rozstrzelony, dużo pustej i marnującej się przestrzeni przez co na ekranie widoczne są zazwyczaj maksymalnie 2 wypowiedzi co zmusza do ciągłego przewijania.

Dodatkowo jak dla mnie czcionka jest za jasna co zmusza do ciągłego "wybałuszania" oczu - co może powodować niepotrzebny wytrzeszcz ;)

PS. Niech ktoś też poprawni temat tego wątku bo aż bije po oczach!

gbartel  2011-09-27 13:20:42 #2.1
0

"Dodatkowo jak dla mnie czcionka jest za jasna co zmusza do ciągłego "wybałuszania" oczu - co może powodować niepotrzebny wytrzeszcz ;)"

Zgadzam się w 100%. Jest zbyt mały kontrast pomiędzy tłem wpisu a tekstem. Na białym tle jest lepiej ( jednak niewystarczająco) na szarym tle czytanie jest meczące.

m.iwanowski  2011-09-27 13:21:29 #3
0

W takim razie Prośba do Ciebie @eth_0 abyś każdy z tych problemów opisał w osobnym wątku - zostaną zgłoszone i poprawione.

Pozdrawiam

Marcin Iwanowski

...::: Jeżeli mój post jest rozwiązaniem Twojego problemu, kliknij "Rozwiązanie" :::...

Udziel odpowiedzi

Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.

Idź na górę strony