aby móc dodać nowy wątek.
Możliwość korzystania z bardzo wygodnych Twoich linków pojawia się tylko dla zalogowanych użytkowników portalu.
Tagi na forum.
pokaż wszystkie tagi na forum
Ważne linki
Witam, Mam pytanie: na dniach będę musiał zrobić migracje baz danych z Oracle do MSSQL ..i mam pytanie jak to sie robi ...tzn prosze o porady jak to najlepiej zrobic ;)
Zdradź więcej szczegółów. Co to za bazy (wersja softu), jak obszerne są tabele, ile tych tabel jest, czy masz widoki, procedury itp?
PozdrawiamCezary Rytwiński, MCITPx4
no właśnie póki co nie wiem nic na ten temat ;/ ...jutro bede wiedział ... tak chciałem sie dowiedzieć ,bo jestem początkujący w tym temacie, powoli sie zagłębiam i własnie jestem ciekaw jak to zrobić tzn zastanwaiam sie w ogole czy to prosta migracja czy jednak troche sie nad tym bede musiał nagłowić ;P
Zacznij od poznania Microsoft SQL Server Migration Assistant
http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/product-info/migration-tool.aspx#oracle
i dostępnych pod tym samym adresem dokumentów Migrating from Oracle to SQL Server 2008, Leaping Forward: SQL Server 2008 Compared to Oracle Database 11g, Migrating Oracle Application Interfaces to SQL Server 2008
---SzelorSQL MVP
Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.