Witam
W firmie chciałem wprowadzić taki schemat:
Użytkownicy używają Outlooka 2003 i 2007. Każdy posiada z reguły 2 lub więcej skrzynki pocztowe. Do każdej skrzynki pocztowej jest inny podpis z innym zdjęciem pod podpisem. Stopki są napisane w html, plik nazwany imieniem i nazwiskiem osoby i wrzucone na serwer.
W outlooku 2003 - w ustawieniach podpisów, wybieram ścieżkę na serwer do pliku html i to działa. W outlooku 2007 nie znalazłem możliwości wybrania ścieżki sieciowej (?) Czy słabo szukam czy poprostu nie ma takiej możliwości i muszę wpisać ją ręcznie?
Teraz dochodzi aktualizacja stopki. Z powodów ode mnie nie zależnych w stopce średnio raz na miesiąc/dwa zmieniane jest zdjęcie pod stopką. Zdjęcie również leży na serwerze. W pliku html z stopką na końcu mam dodany adres zdjęcia (poprzez zamapowany dysk). Wszystko chodzi dobrze do momentu zmiany zdjęcia. Nowe zdjęcie ma taką samą nazwę oraz rozszerzenie jak stare. Podmieniam plik i miałem nadzieję że po zamknięciu i otwarciu Outlooka automatycznie zdjęcie się zmieni - jednak jest tylko krzyżyk jakby ścieżka do pliku była zła (jest dobra).
Muszę iść wtedy do gościa, usuwać stopkę i na nowo wskazać ten sam plik, który był wskazany - wtedy pojawia się nowe zdjęcie.
Ktoś posiada jakiś sposób żeby to zautomatyzować? Za dużo jest komputerów żeby osobiście chodzić i podmieniać zdjęcia.
Nie ma Exchange, wszystko leci póki co lokalnie.
Pozdrawiam.