Tagi na forum.

Windows 14205 SQL Server 2132
sieci 6796 Windows XP 1921
SQL 6578 Outlook 1838
SBS 3868 Uprawnienia 1777
Windows 2003 2781 IIS 1636
Windows Server 2588 Office 1516
DNS 2315 Skrypt 1499

pokaż wszystkie tagi na forum

Grupowa zmiana stopek w Outlook

boqler 2011-07-25 08:32:06
0

Witam

W firmie chciałem wprowadzić taki schemat:

Użytkownicy używają Outlooka 2003 i 2007. Każdy posiada z reguły 2 lub więcej skrzynki pocztowe. Do każdej skrzynki pocztowej jest inny podpis z innym zdjęciem pod podpisem. Stopki są napisane w html, plik nazwany imieniem i nazwiskiem osoby i wrzucone na serwer.

W outlooku 2003 - w ustawieniach podpisów, wybieram ścieżkę na serwer do pliku html i to działa. W outlooku 2007 nie znalazłem możliwości wybrania ścieżki sieciowej (?) Czy słabo szukam czy poprostu nie ma takiej możliwości i muszę wpisać ją ręcznie?

Teraz dochodzi aktualizacja stopki. Z powodów ode mnie nie zależnych w stopce średnio raz na miesiąc/dwa zmieniane jest zdjęcie pod stopką. Zdjęcie również leży na serwerze. W pliku html z stopką na końcu mam dodany adres zdjęcia (poprzez zamapowany dysk). Wszystko chodzi dobrze do momentu zmiany zdjęcia. Nowe zdjęcie ma taką samą nazwę oraz rozszerzenie jak stare. Podmieniam plik i miałem nadzieję że po zamknięciu i otwarciu Outlooka automatycznie zdjęcie się zmieni - jednak jest tylko krzyżyk jakby ścieżka do pliku była zła (jest dobra).

Muszę iść wtedy do gościa, usuwać stopkę i na nowo wskazać ten sam plik, który był wskazany - wtedy pojawia się nowe zdjęcie.

Ktoś posiada jakiś sposób żeby to zautomatyzować? Za dużo jest komputerów żeby osobiście chodzić i podmieniać zdjęcia.

Nie ma Exchange, wszystko leci póki co lokalnie.

Pozdrawiam.
tagi: Html

Udziel odpowiedzi

Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.

Idź na górę strony