Tagi na forum.

Windows 14206 SQL Server 2132
sieci 6796 Windows XP 1921
SQL 6578 Outlook 1838
SBS 3868 Uprawnienia 1777
Windows 2003 2781 IIS 1636
Windows Server 2588 Office 1516
DNS 2315 Skrypt 1499

pokaż wszystkie tagi na forum

FORTIGATE 50B i dual wan - strona www na wan2

piterEL 2011-12-14 07:55:43
0

Witam

Nie wiedziałem w jakim temacie to zamieścić wiec jesli zly to prosze mnie poprawić.

Mam fortigata 50b skonfigurowanego w NAT obslugujacego dwa wany od niezależnych dostawców internetu. WAN1 jest do internetu a WAN2 jest jako zapas i w konfiguracji ROUTER>SETTINGS mam ustawione SOURCE IP BASED. Wszystko działa ok wypinając WAN1 internet przełącza sie na WAN2 automatycznie. Problem jest gdyż mam strone www w sieci wewnetrznej. Adres strony jest przypisany w domenie do IP dostawcy internetu WAN2. I gdy mam podlaczony do Fortigata WAN1 na strone ludzie z internetu nie moga sie dostać. Mnie w sieci wewnetrznej ona po adresie sie ładuje. Na fortigate zrobiłem w FIREWALL OBJECTS>VIRTUAL IP przekierowanie portu 80 na konkretny adres wewnetrzny. Gdy WAN1 jest wypięty strona www działa i ludzie ze świata mogą sie dostać. Zrobiłem rownież w ROUTER>POLICE ROUTE  aby z internal o konkretnym adresie source (ten gdzie strona) kierował ruch na WAN2 i podałem brame domyslna od WAN2 na ktory jest dopisana strona www. Nie wiem czemu tak jest i proszę o pomoc w skonfigurowaniu aby wszystko zostało podłączone jak opisałem i strona www działała...

tagi: network   Router   web

Udziel odpowiedzi

Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.

Idź na górę strony