Witam
Nie wiedziałem w jakim temacie to zamieścić wiec jesli zly to prosze mnie poprawić.
Mam fortigata 50b skonfigurowanego w NAT obslugujacego dwa wany od niezależnych dostawców internetu. WAN1 jest do internetu a WAN2 jest jako zapas i w konfiguracji ROUTER>SETTINGS mam ustawione SOURCE IP BASED. Wszystko działa ok wypinając WAN1 internet przełącza sie na WAN2 automatycznie. Problem jest gdyż mam strone www w sieci wewnetrznej. Adres strony jest przypisany w domenie do IP dostawcy internetu WAN2. I gdy mam podlaczony do Fortigata WAN1 na strone ludzie z internetu nie moga sie dostać. Mnie w sieci wewnetrznej ona po adresie sie ładuje. Na fortigate zrobiłem w FIREWALL OBJECTS>VIRTUAL IP przekierowanie portu 80 na konkretny adres wewnetrzny. Gdy WAN1 jest wypięty strona www działa i ludzie ze świata mogą sie dostać. Zrobiłem rownież w ROUTER>POLICE ROUTE aby z internal o konkretnym adresie source (ten gdzie strona) kierował ruch na WAN2 i podałem brame domyslna od WAN2 na ktory jest dopisana strona www. Nie wiem czemu tak jest i proszę o pomoc w skonfigurowaniu aby wszystko zostało podłączone jak opisałem i strona www działała...